Sve o kistovima za šminkanje

06:35


 Danas sam odlučila napisati post o kistovima za šminkanje. Nabrojat ću, po svome mišljenju, najbitnije i najosnovnije kistove bez kojih ne mogu zamisliti šminkanje. Objasnit ću za čega mi služi određeni kist i ponuditi nekoliko opcija istog kista. 



Počet ću sa kistovima za lice...

Prvi i osnovni kist je kist za tekući puder. Većina djevojaka stavlja puder prstima i zato imaju one linije pudera između vrata i lica, "fleke" po licu jer su neravnomjerno stavile puder itd... Zato je važno imati kist za puder koji će sav posao obaviti za vas!

Postoji stvarno puuno vrsta kistova za puder, a osobno mi je najdraži kabuki kist, zaobljenog oblika (kao što možete vidjeti na slikama dolje). Trenutno koristim Real Techniques Expert Face Brush. Real Techniques kistove možete naručiti s njihove službene UK stranice ili na iHerbu. Cijena mu je 9$ + poštarina. Ako želite naručiti s iHerba imam kod za vas  
MBL302 koji će vam oduzeti 5$ ili 10$ za prvu kupovinu.






Jeftinija opcija ovog RT kista bi bio kabuki kist s ebaya. Njega sam prije koristila i s obzirom na cijenu (15-ak kn) nije loš. Problem je što se teže pere (za razliku od RT kista) i što se ovaj metalni dio zna odlijepiti od drvene drške, ali bitno je da dlačice ne otpadaju i da je mekan. Zato vam ga mogu preporučiti kao jeftiniju opciju.







Otkako sam otkrila ovu spužvicu neprestano ju koristim, a koristim ju za blendanje korektora ispod očiju. Isto tako, možete ju koristiti i za tekući puder, ali ćete dobiti manje prekrivanje nego sa kistom. Odlična je ako želite "prirodniji" izgled i ako imate suhu kožu. Spužvica ili Beauty blender se koristi tako da se namoči pod mlazom vode, dobro ju ocijedite, a na licu samo tapkate (ne trljate) na određeno područje. Možete ju nabaviti u Bipi ili Mulleru za
 20-ak kn.






Sljedeći je kist za puder u prahu. On je potreban samo onima koji koriste puder u prahu. Kod kupovine ovog kista važno je samo da je dosta velik kako biste u što manje poteza prešli cijelo lice. Ja koristim ovaj roza kist iz seta kojeg sam naručila s ebaya. Ako vas zanima set, možete ga pogledati ovdje. Ovakve kistove možete kupiti u bilo kojoj drogeriji, jeftinije ili skuplje.








Kist za rumenilo i bronzer. Jednako važan ako ne i važniji od kista za tekući puder. Ja trenutno koristim Real Techniques Blush Brush čija je cijena 10$. Kistove za rumenilo možete naći u bilo kojoj drogeriji, a imaju ih Essence, Catrice, Look by Bipa, Ebelin, Eco Tools...





 Za nanošenje rumenila ili bronzera dobri su i ovi duo fibre kistovi. Odlični su za pigmentirane bronzere i rumenila jer ne kupe proizvoda koliko kupi obični kist. Također jako lijepo i nježno blendaju. Ovaj kist imam iz istog ebay seta. Takav kist ima svaki brend koji proizvodi kistove, a kod nas ga ima Look by bipa za 30-ak kn.







Prelazim na kistove za oči...


Prvi je plosnati kist za nanošenje sjenila. Mislim da on nije toliko bitan jer sjenilo lijepo možete nanijeti i prstom ili onim spužvastim aplikatorima. Ja imam jedan od Coastal Scentsa (20-ak kn) i jedan s ebaya kao primjer. Kod nas možete naći takav od Essencea.





Kist za blendanje sjenila. Njega MORATE imati ako želite lijepo izblendana sjenila! Ja imam (s lijeva na desno) Jessup brushes 217, (25kn - ebay) Essence blending brush (15-ak kn) i najdraži Coastal Scents (20-ak kn)    









Kist za precizno nanošenje i blendanje. Ovakav kist koristim u utoru kapka za preciznije nanošenje sjenila. Ovaj kist mora biti mekan i fleksibilan inače nećete imati lijepo izblendane linije. Imam (s lijeva na desno) kist iz roza ebay seta, 2 Coastal Scents kista (svaki po 20-ak kn) i zadnji Essence (10-15kn)








Kist za detalje. Ovakve kistove koristim za nanošenje sjenila na liniju ispod oka i u unutarnji kut oka. Bitno je samo da su mali i uski za što preciznije nanošenje. Ove koje ja imam su s ebaya iz različitih setova.






Kosi kist. Njega koristim za ispunjavanje obrva i nanošenje gel tuša. Ja koristim od Essencea kosi kist i odličan mi je jer je jako tanak i precizan. Lijevo je stara, a desno nova verzija. Košta 10-ak kn.






I to bi bilo to!

Ovo su po mome mišljenu najvažniji kistovi koje bi svaka osoba koja se šminka trebala imati, bez obzira jeste li početnik ili se već duže vrijeme bavite šminkanjem.
Uz dobar pribor, naravno, dolazi i puno prakse!

I još jedna važna stvar je pranje kistova. Perite ih često i ne dajte drugima svoje kistove kako ne biste prenosili bakterije!

Nadam se da sam vam bar malo pomogla ovim postom. :)

Ako imate kakvih pitanja i komentara slobodno napišite!

xoxo













You Might Also Like

2 komentari

  1. Za rumenila koristim Catricov kist i odlican je. Mekan, lako blenda rumenilo ma odlican je. Nazalost, jos se nisam dohvatila RT kistova iako ih vec neko vrijeme promatram na pinkpandi, ali trenutno, za moj budget su preskupi. :( Također, imam jedan stariji essence kist za blendanje i odlican je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. na Pink Pandi su dosta skupi, duplo skuplji nego orginalna cijena :/ Pokušaj ih pogledati na iHerbu, tamo su im realne cijene :)
      Mislim da nije bitan brend i cijena ako je kist odličan i ako radi posao :D

      Izbriši

Pokreće Blogger.

TOP 3