Moj profi makeup kit

08:54

Bok svima!
Danas sam odlučila pisati o svom "profi" makeup kitu. Budući da sam se tek nedavno počela baviti šminkanjem drugih, moj makeup kit nije velik i u njemu uglavnom prevladava drogerijska šminka. Dolje ću ukratko nabrojati i opisati što volim koristiti na sebi i drugima...




1. Baze 

Šminkanje prvo započinjem čišćenjem lica i to Garnier micelarnom otopinom, a nakon toga stavljam bazu za lice. Za matiranje koristim L'oreal Paris Infallible mattifying base, a za popunjavanje pora i zaglađivanje kože Garnier 5 sec Perfect Blur bazu.
Kao bazu za sjenila volim koristiti Too Faced Shadow Insurance.





2. Puderi

Kao podlogu obožavam L'oreal Paris True match puder jer odgovara svim tipovima kože, izgleda prirodno, savršeno se stapa s bojom kože te nudi srednje do jako prekrivanje.






Od pudera u prahu koristim Manhattan Soft mat loose powder. Koristim ga za matiranje podloge.





3. Korektori

Korektore koje volim koristiti za prekrivanje nepravilnosti su  Artdeco Camouflage Cream u zelenoj nijansi i Catrice Camouflage Cream. Ispod očiju volim koristiti Bourjois healthy mix i L.A. Girl PRO.conceal korektore.





4. Rumenila, bronzeri, hajlajteri

Da ne nabrajam sve, napisat ću vam par najdražih i najkorištenijih. To su Sleek  Face Contour Kit, Makeup Revolution Iconic Blush Bronze & Brighten paleta (Flush), Wet'nWild Mega Glow Illuminating Powder (Spotlight Peach).




5. Obrve

Za obrve imam olovke i sjenila. Od olovaka koristim Catrice Eye Brow Stylist, Essence eyebrow designer, a od sjenila BeautyUk high brow kit i Makeup Revolution Focus & Fix Eyebrow Shaping Kit. Za učvršćivanje obrva imam Essence lash & brow gel mascara.




6. Sjenila, tuševi, maskara...

Moje najdraže palete sjenila su Sleek i-Divine palete; super pigmentirane, mekane, odlično se blendaju. Od ostalih brendova koristim Makeup Revolution, Flormar, Alverde, Essence...







Od tuševa najlakše mi je koristiti gel linere i to crni L'oreal Gel Intenza Eyeliner i smeđi BeautyUk Pro Gel Eyeliner. 
Što se tiče maskare, odlična mi je Essence Get Big Lashes, vodootporna.




Trepavice naručujem s ebaya i odlične su mi. Od ljepila imam Duo adhesive eyelash glue i Essence Frame4Fame lash glue. 





7. Ruževi 

Ovo je definitnivno moj najdraži dio kozmetike. Obožavam ruževe! Imam raznih boja i brendova, a od najdražih izdvojila bih Golden Rose, Catrice, BeautyUk i Wet'n'Wild ruževe.






8. Fiksator

Na kraju svakog šminkanja koristim Avon makeup setting spray koji će odlično setirati makeup i produljiti njegovo postojanje.









I na kraju želim napomenuti da je ovo početnički makeup kit. S vremenom će se on , naravno, mijenjati i povećavati. Također u ovaj post nisam uključila kistove i ostali pribor potreban za profesionalno šminkanje inače bi post bio jaaako dug! Možda da posebno o tome napišem post?!



To bi bilo sve od mene zasad. 


Pitanja i komentari su dobrodošli!

xoxo :)

You Might Also Like

4 komentari

Pokreće Blogger.

TOP 3